girlboss titels

Boekenlijst: 5 girlboss boeken die je gelezen moet hebben

Boekenlijst: 5 girlboss boeken die je gelezen moet hebben

Trigger je inner girlboss met een boek van één van deze dames die al het één en ander bereikt hebben én hun geheimen tot succes met jou delen. Soms kan wat extra inspiratie je net wat meer vuur geven om je doelen te bereiken en aangezien het nog (net) Boekenweek is, delen wij maar al te graag nog even onze favoriete titels met jou! Kan jij wel wat extra motivatie gebruiken en ben je wel heel erg benieuwd naar het pad dat succesvolle dames hebben afgelegd of hoe je beter om kunt gaan met het ietwat drukke (werk)leven? Bestel en lees één (of meerdere) van deze girlboss boeken en timmer vandaag nog verder aan jouw carrièrepad!

life changing magic of not giving a fuck

Life-Changing Magic of Not Giving a F**K van Sarah Knight

Nummero uno op ons lijstje: Life-Changing Magic of Not Giving a F**K. Alleen de titel al nodigt uit om het boek a la minute te bestellen en binnen no time uit te lezen. Hoe graag zou je soms willen zeggen: nee, joeee, dikke doei. Deze titel van Sarah Knight past perfect bij deze tijdsgeest met overvolle agenda’s en overal achteraan moeten rennen. In dit vooral praktische boek legt schrijfster Sarah Knight uit hoe je ongewenste verplichtingen, schuldgevoel en schaamte voorkomt én je energie beter kunt stoppen in mensen en dingen die gelukkig maken. De Not Sorry Method levert uiteindelijk een opgeruimd hoofd, energie en meer geld op. Klinkt als muziek in de oren, toch?!

babe you got this

Babe, you got this van Emily Sobels en Martje Haverkamp

In Babe, you got this vertellen 23 succesvolle meiden hun verhaal en geven ze je advies voor een succesvol, gebalanceerd leven. Wat hebben zij er aan gedaan om hun doelen te bereiken? Welke fouten hebben ze gemaakt en hoe verkoop je jezelf juist aan de juiste mensen? Wat zijn de ultieme tips voor een goed netwerk? Meiden uit verschillende disciplines delen hun bevinden in dit boek dat is geschreven door o.a. de oprichtster van Hastag Workmode (Emily Sobels). Met deze informatie in je achterhoofd maak je zo een vliegende (of nja, goed doordachte) start!

girlboss

#Girlboss van Sophia Amoruso

Nasty Gal oprichtster Sophia Amoruso vertelt in #Girlboss haar verhaal van 22-jarige met een flinke ambitie tot leiding geven in een miljoenen modebedrijf aan 350 medewerkers. Als je een girlboss boek zoekt, is dit echt een aanrader. Dit boek laat zien dat je geen gepolijste achtergrond hoeft te hebben of het populairste meisje of jongen van de klas hoeft te zijn om later succesvol te worden. Iedereen kan het. Jij dus ook. Vertrouw op je instinct en weet welke regels je moet volgen en breken om verder te komen. Sophia will tell you all about it.

superolcay

SuperOlcay van Olcay Gulsen

Als je 5 girlbossen van eigen bodem op moet noemen, dan komt Olcay vast en zeker in dat rijtje voor. Nederlandse girlboss Olcay Gulsen wist eigenhandig een internationaal modemerk in de markt te zetten dat kleding ontwerpt en verkoop dat inmiddels gedragen is door o.a.Victoria Beckham en Kim Kardashian. Niet de minste namen! In SuperOlcay doet ze een boekje open over haar weg naar de top, die uiteraard niet over rozen ging. Ze deelt haar lessen en tips die ze geleerd heeft van haar weg waarin ze transformeerde van Waalwijks meisje uit een probleemgezin tot een regelrechte girlboss. Hoge hakken en een ijzersterke drive kunnen je al heel ver brengen.

nice girls

Nice Girls Don’t Get The Corner Office van Lois P. Frankel

Coach Dr. Lois P Frankel leer vrouwen in dit boek hoe ze veelgemaakte fouten in het werkleven kunnen vermijden. Er zijn namelijk genoeg manieren om jezelf onbewust tegen te werken. Zowel sociaal als zakelijk gezien, waardoor je sommige carrière kansen zelfs mis kan lopen. Hee, en wie wilt dat nou?! Frankel leert je typische nice girl fouten te vermijden, waaronder multitasken, niet durven onderhandelen, toestemming vragen en lief (en ongepast) blijven glimlachen. Met de levenslessen van dit boek in je achterhoofd kan niks je meer in de weg staan!

Welk girlboss boek kan jij aanraden?

Klaar voor verandering? Check de vacatures van dit moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *