podcasts aanraders

Podcast aanraders #1

Podcast aanraders #1

Podcasts zijn helemaal hot en schieten als paddenstoeltjes uit de grond (om maar in herfsttermen te blijven). Zonder grappen: podcasts zijn mateloos populair en de geluidsfragmenten en afleveringen zijn in allerlei thema’s volop te vinden. Ideaal, want ze zijn de perfecte opvulling van loze uurtjes. De redactie vindt het althans heerlijk om onderweg naar het werk in de auto of in het OV even een podcast op te zetten. Van kennis opdoen tot ontspannen naar een goed verhaal luisteren of een verdiepend interview aanhoren. Dit zijn onze favoriete podcasts van dit moment!

#1 Radiolab

Thema: wetenschap
Taal: Engels

De podcast onder de podcasts gaat vooral over wetenschappelijke kwesties. Er zijn honderden afleveringen beschikbaar zijn. Dus mocht je na 1 aflevering ook hooked zijn, dan kan je nog even vooruit!

#2 Invisibilia

Thema: pyschologie/wetenschap
Taal: Engels

Wil je iets leerzaams horen? In Invisibilia vertellen Lulu Miller en Alix Spiegel over de niet zichtbare kracht die ligt in het gedrag van mensen en brandstof is om ideeën, overtuigingen, gedachten en aannames te creëren.

#3 The goal digger podcast

Thema: business
Taal: Engels

Meer te weten komen over doelen stellen, productieve worden en praktische zaken zoals de inzet van social media en omgang met klanten? Dan is The Goal Digger Podcast een echte aanrader!

#4 The Brief

Thema: media, content & marketing
Taal: Nederlands

Werk je in de media, content, marketing of online wereld? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met The Brief. Tweewekelijks wordt er een gast uit de wereld geïnterviewd en kom je meer over zijn of haar expertise en vakgebied te weten.

#5 Echt gebeurd

Thema: fictie
Taal: Nederlands

Echt gebeurd is afgeleid van het Amerikaanse concept ‘The Moth’ en stelt waargebeurde verhalen centraal. Micha Wertheim en Paulien Cornelisse leiden de verhalen in: elk bijzonder, mooi en grappig op hun eigen manier.

Luister jij weleens naar podcasts? Welke zou jij aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *