thumbnail waarom nieuwe baan

Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?

Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?

Wanneer weet je eigenlijk dat het tijd is voor een nieuwe baan? Alleen wanneer je contract niet meer verlengd wordt? Echt niet! Voor iedereen betekent het iets anders, maar steeds vaker zie je werknemers na enkele jaren, vast contract of niet, toch switchen van baan. De tijdsgeest is veranderd en de tijd om vanaf jongs af aan tientallen jaren te blijven hangen bij een bedrijf is niet meer zo vanzelfsprekend. We willen meer. Iets anders. Iets meer. De stap om te switchen van baan kan desondanks groot zijn. 

Je stapt je kantoor binnen en ergens begint er al wat te knagen. Goedbedoelde kritiek kan je niet altijd even goed meer relativeren, je irriteert je aan je baas of je collega’s en je kunt het riedeltje van je werkzaamheden eigenlijk ook wel dromen. Maar waarom zou je een vacaturesite bezoeken? Je hebt toch een prima salaris en werkgever? Theoretisch gezien zou je tevreden kunnen zijn, maar er kriebelt iets. Je wilt meer. Je wilt iets anders.

De reden om te willen switchen van baan kan natuurlijk van alles zijn. Van onderbetaald worden tot niet fijn kunnen opschieten met collega’s, tot een vervelende leidinggevende, tot niet meer de uitdaging vinden in je werkzaamheden, tot switchen van vakgebied, tot verhuizen naar een andere stad, tot.. geen harde reden hebben, maar de hang naar een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen. Het zijn dingen die na verloop van tijd vanzelf voor irritaties gaan zorgen en vooral een verlangen voeden voor een nieuwe uitdaging.

Wanneer het ECHT tijd is voor een nieuwe baan is dus vooral een erg persoonlijke vraag die waarop iedereen een uniek antwoord geformuleerd kan hebben. Het is al heel goed dat kritisch durft te kijken naar je carrière en durft te dromen van verandering. De overstap maken naar een nieuwe baan begint immers daar. En waarom zou je het niet doen? We leven in een tijd dat we steeds bewuster zijn van onszelf, onze omgeving en onze mogelijkheden. Er is altijd meer mogelijk, je moet alleen wel zelf de stappen zetten om dichterbij je doel te komen. Pak je kans. – You got this!

Bekijk ook onze vacatures! Wie weet zit je droombaan er tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *