beoordelingsgesprek tips

Voorbereidingstips voor een succesvol beoordelingsgesprek

Voorbereidingstips voor een succesvol beoordelingsgesprek

Richting het einde van het jaar worden vaak de beoordelingsgesprekken ingepland. Samen met je manager zul je jouw afgelopen jaar gaan bespreken en beoordelen. Ben jij iemand die er afwachtend in gaat of wil je er juist goed voorbereid in wilt gaan? Het is eigenlijk altijd aan te raden om je voor te bereiden op dit soort gesprekken. Wat kan jij denk je verwachten en wat zou je er zelf uit willen halen? Waarschijnlijk zullen jullie je prestaties, niet en wel behaalde doelen bespreken en evalueren. Hoe heb jij gefunctioneerd dit jaar? Lees gauw deze voorbereidingstips voor je beoordelingsgesprek en haal er uit wat er voor jou in zit!

Zorg voor een goede planning

Plan je beoordelingsgesprek tijdig in en zorg dat het niet tussen neus en lippen door wordt afgedaan. Je prestaties evalueren is altijd leerzaam en zal je brengen dan wanneer alles maar een beetje voort kabbelt. Pak de agenda’s er dus op tijd bij en blok ruim de tijd in voor het gesprek. Plan overigens bij jezelf ook voldoende voorbereidingstijd in. Zo zorg je ervoor dat je zelf ook bewust even terugkijkt op afgelopen jaar en bij jezelf nagaat wat jij wilt bereiken met het gesprek.

Evalueer je eigen prestaties vooraf

Laat aan je manager zien dat je zelf ook over je prestaties hebt nagedacht. Zet voorafgaand aan het gesprek voor jezelf successen en waardevolle lessen op een rij. Wees eerlijk over wat beter had gekund en wat jij wilt bereiken komend jaar. Door hier goed over nagedacht te hebben scoor je zelf al punten en ga jij het meeste bereiken!

Ga het gesprek open in

Helemaal als het je eerste beoordelingsgesprek bij het bedrijf is is het goed om er open in te gaan. Luister goed naar wat er gezegd wordt, neem kritiek niet als aanval op en probeer er met nieuwe doelen uit te komen! Wie weet word je ook uitgedaagd om verder te groeien in je functie.

Haal er altijd leerpunten uit

Krijg jij enkel positieve feedback? Way to go! Je bent goed op weg! Maar uiteindelijk heeft ook de meest perfecte werknemer zaken om aan te werken. Zorg dat je altijd met goede, constructieve leerpunten het gesprek verlaat. Voor je eigen ontwikkeling is dit erg belangrijk.

Overeenstemming over functie

Zorg er tot slot voor dat je overeenstemming bereikt over je functie. Word hij goed ingevuld zoals hij is? Zou jij je ergens komend jaar nog verder in willen ontwikkelen? Is het tijd om loonsverhoging? Het zijn punten om aan te snijden, mits je goed kunt beargumenteren waarom jij dit vindt passen bij de functie of doelen die jij behaald hebt afgelopen jaar.

Vervolg

Yes, het zit erop! Je kan er weer even tegenaan. Zorg wel dat je vervolgens aan je manager of HR-afdeling laat zien dat je iets met de behandelde punten doet. Plan eventueel een nieuwe meeting in om jouw voortgang weer even te bespreken. Zo weet je of je op de goede weg bent!

Meer inspiratie opdoen? Lees op de blog verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *