bijscholing

Tips om je gratis bij te scholen

Tips om je gratis bij te scholen

Knowledge is power! In veel werkvelden is het van belang dat je wat betreft kennis bij blijft en dus kan gratis bijscholing geen kwaad. Jij moet immers je vakgebied en bijbehorende sales, marketing, SEO trends (en ga zo maar door) verstaan. Investeren in cursussen is erg waardevol voor jezelf en voor je CV. Bij veel werkgevers is er een (jaarlijks) opleidingsbudget aanwezig, waarmee je je bij kunt laten scholen. Beschik jij niet over een opleidingsbudget voor cursussen en workshops, maar heb je wel een niet te stillen honger om meer te leren? Er zijn een aantal manieren om jezelf gratis bij te laten scholen!

1. Volg trends op de voet

Je hebt een opleiding van 4-5 jaar gevolgd, maar dat zegt niet dat jij klaar bent met leren zodra jij dat papiertje uitgereikt krijgt. Zorg dat je bij blijft in jouw vakgebied. Er zijn gelukkig genoeg opties voor gratis bijscholing. Vind allereerst relevante nieuwssites, magazines en blogs die gratis kennis delen. Experts schrijven hier maar al te graag over trends voor het nieuwe jaar, upcoming en relevante sites, tools en technieken en meer! Check regelmatig deze sites en je zult een hoop relevante ontwikkelingen mee krijgen.

2. Volg experts

Vind de experts binnen jouw vakgebied en volg ze op social media (LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram) en (het liefst) via hun eigen website. Veel marketing en SEO experts houden hun eigen blog bij, waarop ze relevante ontwikkelingen uit de doeken doen en hun mening geven over nieuwe trends.

3. Download en lees whitepapers

Het voordeel van experts? Ze delen maar al te graag hun kennis met jouw in de vorm van whitepapers. De ideale gratis bijscholing! Via grotere blogs maar ook hun eigen sites worden ze soms gratis aangeboden (vaak in ruil voor een nieuwsbriefinschrijving, maar hee, zo ontvang je ook meteen de nieuwste ontwikkelingen gewoon lekker in je mailbox)!

4. Neem deel aan webinars

Een andere manier waarop experts en bedrijven hun kennis over hun vakgebied delen is via (gratis) webinars. Vaak zijn de gratis varianten inleidend op een bepaald topic, maar je hebt er absoluut wat aan. Door de grotere blogs, sites, experts en vooruitstrevende bedrijven in jouw vakgebied te volgen, zul je al snel op deze webinars stuiten. Schrijf je in, plant je op het betreffende tijdstip achter je laptop en houd een notitieblok in de aanslag voor belangrijke aantekeningen. You got this!

Wat doe jij aan bijscholing/om bij te blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *