loonsverhoging

Succesvol om loonsverhoging vragen

Succesvol om loonsverhoging vragen

Hoe vraag je eigenlijk om loonsverhoging? Het einde van het jaar komt in zicht en zo ook de beoordelingsgesprekken en kans om om loonsverhoging te vragen. Indien jij afgelopen jaar goed hebt gepresteerd is zo’n gelegenheid natuurlijk de perfect om zo’n onderwerp aan te boren. In basis (let op, tip 1!) moet je er vooral een goede reden voor hebben. Voor een succesvol gesprek is dat de rode draad, maar wat kan je nog meer voorbereiden? Hoe vraag je precies om loonsverhoging? Check deze tips om om loonsverhoging te vragen en zorg voor die extra cijfers op je loonstrook!

Salarisverhoging volgens inflatie

Salarisverhoging is natuurlijk altijd mooie meegenomen. Veel werkgevers gaan jaarlijks wel iets om hoog in salaris om de economische inflatie te corrigeren. Dit gaat in de praktijk vaak wel om slechts een paar cent per uur. Netto dus waarschijnlijk een extra portie zalm en fles wijn op je boodschappen. Sommige werkgevers komen bij een succesvol jaar of geslaagde doelstelling zelf met loonsverhoging, maar veelal wordt er verwacht dat je dit als werknemer zelf initieert. Vind je het eng? Begrijpelijk, maar laat het je niet weerhouden. Vind je het een vorm van bedelen? Herzie je mening. Alleen al over salarisverhoging nadenken, betekent dat je realistisch bent of jij vindt dat je genoeg krijgt voor de door jou geleverde diensten op de werkvloer.

Redenen voor loonsverhoging

Om meer salaris vragen doe je als je slim bent met een gegronde reden in je achterhoofd. Het is natuurlijk niet gek als een werkgever met de waarom vraag komt, zodra jij een loonsverhoging voorstelt. Je kan het gesprek beter opbouwen met goede argumenten waarin je beredeneert waarom jij die loonsverhoging zou moeten krijgen. Goede redenen voor een salarisverhoging zouden kunnen zijn:
– het behalen van een belangrijke doelstelling
– activiteiten die je hebt ondernomen op eigen initiatief
– succes en/of groei van het bedrijf waar jij een bijdrage aan hebt geleverd
– extra verantwoording die jij gedurende het jaar hebt gekregen of binnenkort gaat krijgen
– zoveel jaar in dienst
– goede kwaliteit van werkzaamheden
– een collega met dezelfde achtergrond die in dezelfde positie meer verdient

Welke vragen kan je verwachten?

Zoals eerder besproken kan je in een gesprek voor loonsverhoging weder vragen verwachten van je manager. Uiteraard zou hij of zij willen weten:
– Waarom vraag je om salarisverhoging?
– Welke activiteiten hebben tot succes geleid? Wat is dit succes geweest?
– Welke verantwoording heb je erbij gekregen? Hoe ben je hiermee omgegaan?
– Hoe ga je je salarisverhoging waarmaken in de toekomst? Stel nieuwe doelstellingen voor jezelf
– Waar liggen je ambities? Je wilt dus groeien in salaris, maar hoe zie jij je professioneel verder groeien?
– Hoeveel loonsverhoging wil je ontvangen? Bereid een concreet cijfer of percentage voor

Hoeveel loonsverhoging vraag je?

Hoeveel loonsverhoging je moet vragen is geen vast gegeven. Ga bij jezelf na wat je graag wilt ontvangen en wat realistisch is. Op een salaris van €2.000,- zal je niet zomaar €500,- erop krijgen, tenzij jij echt een hele goede reden hebt. Evalueer dus ook kritisch op basis waarvan jij verhoging wilt vragen en welk bedrag daar bij zou passen.

Naast de successen en lessen van dit jaar zal je ook moeten kijken naar de toekomst. Wat wil jij nog leren? Waar kan je zelf aan werken? Waar wil je naar toe groeien? Wat zal je doen om je loonsverhoging waar te maken?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Heb jij een gesprek ingepland met je manager? Zorg dat je het tot in de puntjes voorbereid. Zet je argumenten en verhoging op papier, zodat jij een compleet plaatje kunt schetsen zonder belangrijke zaken vergeten te vermelden. Vergeet bij de afwikkeling van het gesprek geen concrete vervolgafspraken te maken. Zorg dat je binnen een specifieke periode terugkoppeling krijgt of het doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *