irritaties collega

Onderzoek: top 5 irritaties op kantoor

Onderzoek: top 5 irritaties op kantoor

Je collega’s en je werkplek zie je vaak nog meer dan je partner. Logisch dat er op den duur irritaties ontstaan, maar waar ergeren werknemers zich nou het meeste aan op kantoor? Vieze wc’s, niet functionerende printers, ellenlange rookpauzes of schapen lach van andere collega’s!? Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat dit de top 5 kantoorirritaties van dit moment zijn! 

The Clever People heeft onderzoeksbureau Multiscope 1.000 werknemers in Nederland laten ondervragen over het wel en wee op kantoor en daar kwamen wat interessante antwoorden uit! Zo zijn we nogal gesteld op de verzorging van onze billen en kunnen collega’s flink ons werkplezier verpesten.

De top 5 grootste ergernissen op kantoor

Met stip op 1 in de kantoorirritatie top 5 staat: collega’s die luidruchtig aan het bellen zijn in dezelfde ruimte (34%). Daarop volgt je behoefte (of toevluchtsoord zoeken in) vieze wc’s (22%), collega’s die nooit op tijd komen (20%), geen of weinig plezier ervaring in de werkzaamheden (18%) en (opvallend!) wc-papier dat niet misstaat als schuurpapier in Eigen Huis & Tuin (7%)!

De top 4 IT- irritaties

Als iets niet meewerkt wordt het al gauw als irritant ervaren. Zo vindt 50% van de ondervraagde werknemers computers die vastlopen super irritant (50%), maar ook printers die niet naar behoren werken scoren hoog (22%). Gevolgd door werken in verschillende documenten met meerdere versies (16%) en ook een slechte ondersteuning voor thuis werken wordt niet gewaardeerd (13%).

Wat vind jij nou echt schijt irritant op je werkplek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *