sollicitatiegesprek

De meest voorkomende sollicitatievragen

De meest voorkomende sollicitatievragen

Wat zijn de meest voorkomende sollicatievragen? Logischerwijs wil je jezelf goed voorbereiden op een gesprek. Probeer populaire sollicitatievragen van recruiters dan ook eerst vooraf voor jezelf te beantwoorden, want je wilt jezelf natuurlijk wel op je best presenteren! In het gesprek moet je geen voor ingestudeerd verhaal opdreunen, maar het is wel goed om de grote lijnen in je hoofd te hebben wat jij zou antwoorden op vragen als waarom jij de geschikte persoon voor de functie bent. Deze en 9 andere veel voorkomende sollicitatievragen lees je in dit artikel!

1. Waarom ben jij de geschikte persoon voor de functie?

Grote kans dat jij in een korte elevator pitch de kans krijgt om jezelf te presenteren als geschikte kandidaat voor de functie. Een vraag in deze vorm kan je dan ook zeker verwachten. Zet vooraf op papier waarom jij met je kwaliteiten, ervaringen en ambities bij de functie én het bedrijf past.

2. Wat trok je het meeste aan in deze functie/het bedrijf?

Laat zien dat je je huiswerk gedaan hebt en je je hebt ingelezen over het bedrijf. Benoem punten uit de vacature, belangrijke kernwaarden voor het bedrijf, de visie/missie of andere USPs van het bedrijf die je erg aantrekken.

3. Wat zijn je sterke en zwakke punten?

Eén vraag je al-tijd kunt verwachten, gaat over je sterkte en zwakke punten. Zwak je zwakke punten af of geef aan wat je doet om jezelf te verbeteren. Oh, en perfectionisme is nu wel een beetje out-of-fashion om te noemen.

4. Neem mij eens mee door jouw CV..

Geen vraag, wel een verhaal. Doe je opleidingen en werkervaring uit de doeken, maar vertel ook dingen die niet op je CV staan. Welke kwaliteiten die je hebt ontwikkelt passen nu bijvoorbeeld bij bepaalde taken uit de vacature?

5. “Stel, we zouden je baas/vriend/vrienden bellen, wat zouden ze ons over jou vertellen?”

Voortbordurend op de sterke en zwakke punten is het tijd om nog wat eigenschappen uit de doeken te doen. Wissel tussen zakelijk eigenschappen en persoonlijke eigenschappen af die dicht bij jezelf staan én bij de functie van pas kunnen komen.

6. Waar ben je trots op?

Waar ben je het meest trots op? Tijd om je (persoonlijke) successen bij elkaar op te tellen. Welk succes zou de recruiter van deze functie eveneens aanspreken?

7. Wat maakt jou gelukkig?

Wat maak jou nou echt gelukkig?

8. Waar sta je over 5 jaar?

Heb je jezelf bij vraag 4 ambitieus genoemd? Laat dit dan ook zeker doorschemeren bij deze vraag. Ben jij t.z.t. al doorgerold in een managementfunctie? Waar wil jij je nog heel erg ontwikkelen?

9. Waar wil jij je in ontwikkelen?

Nu we het er toch over hebben. Zelfreflectie is erg belangrijk. Buig een van je zwakke eigenschappen/kwaliteiten om naar een ontwikkelpunt, zodat je laat zien dat je zelfkennis hebt én open staat voor ontwikkeling.

10. Heb jij vragen?

Oef, ook al lijken alle vragen te zijn beantwoord in het gesprek, zorg dat je er nog een paar achter de hand hebt! Stel er vooraf een paar op over de functie/het bedrijf (dingen die in ieder geval niet op te zoeken zijn op de site) om geïnteresseerd over te komen.

Meer sollicitatietips lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *