kerstborrel

De do’s en don’ts van de kerstborrel

De do’s en don’ts van de kerstborrel

Bij veel bedrijven is de kerstborrel het hoogtepunt van de decembermaand. Veel organisaties kiezen ervoor om een kerstborrel, etentje en/of feest aan het einde van het jaar te organiseren. Een vorm van teambuilding, een vorm van waardering en een vorm van gezelligheid waar nog heel lang over na wordt gepraat. Maar hoe zorg jij dat er positief over je wordt nagepraat? Check deze do’s en dont’s van de kerstborrel!

Laat je niet meeslepen in roddels

Het is soms oh zo verleidelijk om mee te roddelen, maar laat je (helemaal met spraakwater in de hand) niet verleiden om de beerput te openen. Met spraakwater in de hand kan je zomaar het verkeerde tegen iemand zeggen en het doet je eigen geloofwaardigheid ook niet helemaal ten goede. Tijd voor nieuwe herinneringen!

Drink met mate

Dit is zo’n ongeschreven regel waarvan iedereen weet dat ze het niet moeten doen, maar wel doen. Toch is het not done om tijdens je kerstborrel helemaal tot het gaatje te  gaan. Je wilt de rest van het jaar niet bekend staan als iemand die de te dure schoenen van manager X onder heeft gekotst, uren op de bar heeft gedanst of wel heel intiem bent geweest met ie ene collega. Stil je dorst maar een andere keer met vrienden.

More is more

More is more geldt zeker wel wat betreft je outfit. Kleed je gepast. Houd je aan de dresscode, pak uit, maar hou de meiden goed in de kast en te korte rokjes kan je ook maar beter achterwege laten. Feestelijk maar stijlvol is het credo.  Uitleggen waarom laten we maar even achterwege. 😉 

Netwerken

Het leuke aan (kerst)borrels met het bedrijf is dat je collega’s in een ontspannen omgeving kunt spreken waar je normaal weinig mee te maken hebt. Een kerstborrel is een prima gelegenheid om te informeren hoe het op andere afdelingen gaat en hoe het project van die ene collega nou eigenlijk loopt. Probeer niet te slijmen en de borrel te gebruiken voor een promotie. Nobody’s got time for that.

En verder? Lekker van de sfeer en quality time met je collega’s genieten! Kom niet te laat, ga niet als eerste weg en enjoy the best time of the year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *