cv

CV tips: zo val jij op tussen andere sollicitanten!

CV tips: zo val jij op tussen andere sollicitanten!

Hoe maak je een knaller van een CV die indruk zal maken op elke recruiter die hem onder ogen krijgt? Zodra je reageert op een vacature weet je dat je een knaller van een motivatiebrief zal moeten schrijven om een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te krijgen, maar hoe versterk je je indruk met een goed CV? Je moet hoog inzetten, dus af en toe kritisch naar je curriculum vitae kijken kan geen kwaad. Met deze CV tips val jij op tussen alle sollicitanten!

Let op de lengte van je CV

Kritisch naar je CV kijken is voornamelijk noodzakelijk om te zorgen dat de inhoud interessant is én het CV niet pagina’s lang wordt. Idealiter past jouw recente kennis, diploma’s en werkervaring op 1 a 2 A4’tjes! Te lange CV worden lang niet zo grondig doorgelezen en je wilt natuurlijk wel dat de recruiter een goede indruk van jouw kwaliteiten krijgt!

Let op relevante werkervaring

Op een gegeven moment hoef je niet meer te vermelden op je CV dat jij van je 13e tot 16e op de buurmeisjes hebt gepast en folders hebt rondgebracht. Bijbaantjes zijn na je studie alleen relevant als het functies waren in de branche van het bedrijf waar je nu wilt gaan werken. Zo laat je zien dat je ervaring hebt met het type bedrijf of draagt het bij aan relevante eigenschappen en skills die je toentertijd hebt ontwikkelt. Doet het er niet toe? Schrappen die handel!

Let op omschrijvingen

Pas je CV waar nodig per sollicitatie aan. Let er bijvoorbeeld op dat je omschrijvingen van studies en banen enkel relevante details bevatten en het geen lange (saaie) opsommingen worden. Noem wel alle aspecten van je functie, zodat een recruiter een goed beeld van je dagelijkse werkzaamheden krijgt. Naast je taken mag je bij je banen ook best belangrijke mijlpalen vermelden. Heb jij als social media manager een paar duizend meer volgers gegenereerd? Dan mag jij dit best benadrukken!

Let op de vormgeving

De vormgeving van een CV kan al veel over een persoon zeggen. Ben jij zelf niet super creatief of handig met InDesign? Met Word kan je al een hoop, maar mocht je wat inspiratie nodig hebben? Bij o.a. Etsy kun je CV templates vinden en zelfs kopen. Super handig, want je hoeft daarna enkel je gegevens in te vullen en tadaaa: een parel is geboren! Let wel op wat voor soort functie je solliciteert: je wilt niet als een volwaardige vormgever overkomen als ze dat in de functie vragen en jij dat eigenlijk niet bent.

Let op je persoonlijkheid

Naast alle zakelijke aspecten, kwaliteiten en kennis mag jij best al laten doorschemeren wat voor soort persoon je bent. Hobby’s geven een CV een persoonlijke touch en laat direct je interesses naast je baan zien. Perfect gezien ze anno 2018 echt niet alleen meer naar je skills kijken, maar (bijna vooral) of je in het team en het bedrijf past!

Is je CV volledig?

De inhoud van een CV zal je wel kennen: personalia, opleidingen, werkervaring, skills en hobby’s, maar je kan nog iets extra’s doen om een beter beeld van jou als persoon te schetsen. Je mag namelijk best een korte profielschets van jezelf geven. Zie het als een verkorte elevator pitch waarin jij in 5 zinnen jezelf voorstelt en je ambities laat doorschemeren.

Meer sollicitatietips lezen? Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *