contract tekenen

Arbeidsovereenkomst tekenen: hier moet je op letten!

Arbeidsovereenkomst tekenen: hier moet je op letten!

Waar moet je eigenlijk op letten voordat je je arbeidsovereenkomst gaat tekenen? Je hebt een nieuwe baan en bent in een feeststemming (zet die champagne maar koud!). Je moet alleen je contract nog wel even tekenen. Neem hier goed de tijd voor, want dit kan bepalend zijn voor een langere periode en je wilt in de toekomst geen spijt hebben van een te snel gezette handtekening. Pas op voor de kleine lettertjes en laat alles goed vastleggen, zijn twee adviezen die je vaak krijgt. Maar wat betekent dit precies en op welke dingen moet je eigenlijk letten in je arbeidscontract? 

Arbeidsovereenkomst controleren

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe baan en krijgt je contract voor het eerst onder ogen. Het is belangrijk om na te gaan of alles erin staat wat jij erin wilt hebben. Houd eventueel ook  je CAO erbij om te zien waar je recht op hebt en of alles volgens de CAO gaat. Check in ieder geval de volgende punten!

Salaris en reiskostenvergoeding

In het arbeidscontract staat uiteraard ook het salaris vermeldt. Check of dit overeenkomt met het bedrag wat jullie hebben afgesproken. Daarnaast wordt de reiskostenvergoeding ook zwart op wit gezet in de overeenkomst.

Contractduur

Is je contract voor bepaalde of onbepaalde tijd? Klopt de overeengekomen eindtijd bij een contract voor bepaalde tijd? Wanneer moet je uiterlijk ingelicht worden als het contract afloopt? Het zijn opnieuw de kleine dingen die het waard zijn even na te kijken.

Proeftijd

Bijna elke baan begint met een proeftijd. Hoe lang dit duurt en mag duren is afhankelijk van de duur van een contract. Ga je een arbeidsovereenkomst aan voor een bepaalde tijd van 6 maanden? Dan mag er geen hele maand proeftijd worden gegeven. Pas vanaf 6 maanden is dit het geval. Bij jaarcontracten zie je vaak wel dat je één maand proeftijd hebt. Bij contracten voor onbepaalde tijd mag er zelfs maximaal 2 maanden proeftijd gegeven worden.

Arbeidsduur en werktijden

Het is belangrijk dat in je arbeidsovereenkomst staat beschreven hoeveel uren je (per week) werkzaam zult zijn voor het bedrijf en wat de werktijden zijn. In de praktijk kunnen werktijden weleens afwijken, maar in principe is in de CAO bepaald hoe deze uren betaald zullen worden. Let er bijvoorbeeld ook op of duidelijk is wat er gebeurd als je ’s avonds moet werken of overwerkt. Hoe worden deze uren gecompenseerd? Tijd voor tijd of mag je ze laten uitbetalen?

Vakantiegeld

Bijna iedereen krijgt vakantiegeld. De regel is dat iedereen die minder dan drie keer het minimum loon verdient recht heeft op vakantiegeld ontvangt. Vaak krijg je dit uitgekeerd in mei en is het rond de 8% van het bruto jaarloon. Check hoe dit bij je nieuwe werkgever geregeld is. Heel soms wordt het in het maandelijks loon verrekend. Wel staat het vakantie loon altijd (of je het maandelijks of jaarlijks uitgekeerd krijgt) op je loonstrook vermeldt.

Vakantiedagen

Een ander belangrijk punt om op te letten in je arbeidscontract is het aantal vakantiedagen waar je recht op hebt en wat je krijgt. Over het algemeen geldt dat je 20 vakantiedagen krijgt op basis van 40 uur werk per week. Naast het aantal dagen dat je krijgt is het ook aan te raden om te bekijken wat er staat over opmaken van de dagen. Mag je ze meenemen naar het nieuwe jaar of niet? De wettelijke vakantiedagen zijn in ieder geval tot 6 maanden na het jaar nog geldig.

Arbeidsongeschiktheid

Een iets minder vrolijk punt in je arbeidsovereenkomst is arbeidsongeschiktheid. Wettelijk gezien heb je recht op 70% loon wanneer je de ziektewet in gaat, maar het komt anno 2018 ook vaak voor dat je 100% krijgt uitgekeerd. In het arbeidscontract moet dat terug te vinden zijn.

Concurrentiebeding

Of er een concurrentiebeding in je contract staat, ligt heel erg aan de functie die je hebt. Heb je toegang tot vertrouwelijke en cruciale informatie? Heb jij veel contacten met klanten? Dan heb je een grote kans dat je een concurrentiebeding hebt. Bespreek dit punt goed met je werkgever. Is alles goed afgebakend en duidelijk wat het bedrijf er mee bedoeld en wat de consequenties zijn? Het kan cruciaal zijn voor een overstap binnen dezelfde branche.

Pensioen

Bij de meeste werkgevers bouw jij pensioen op. Bijna altijd. Het is een punt om goed over na te denken en te bespreken met je werkgever hoe dit geregeld is. In het arbeidscontract kan vermeld worden hoe dit in zijn werk gaat.

Arbeidsovereenkomst gecontroleerd en getekend? YES! Lees ook deze tips voor je eerste werkdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *